Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Το ημερολόγιο των στιγμών μας....και το δέντρο των προσδοκιών μας!!!!



Το ημερολόγιο με τις πιο όμορφες στιγμές μας....

Δημιουργούμε ένα άλμπουμ με τη μορφή σπιράλ, όπου αποτελείται από λευκές σελίδες σε μέγεθος Α4. Το παραπάνω είναι ένα πρότυπο εξώφυλλο που μπορούμε να βάλουμε στο ημερολόγιο μας.
Κάθε φορά που τα παιδιά φεύγουν από το σχολείο ή έρχονται μπορούν να ζωγραφίζουν κάτι που θέλουν, ή μετά από μία επίσκεψη μας σε κάποιο χώρο μπορούμε να ζωγραφίσουμε τι μας άρεσε περισσότερο, μετά από ένα πάρτι γενεθλίων μπορούμε να ζωγραφίσουμε τις στιγμές που μας άρεσαν περισσότερο. Το ημερολόγιο υπάρχει μέσα στη τάξη μας στη γωνιά των εικαστικών και στο τέλος της χρονιάς εκτυπώνετε και δίνετε σε όλους τους γονείς, ως ένα λεύκωμα.


Το δέντρο με τις προσδοκίες μας....

Η εκπαιδευτικός κατασκευάζει ένα φθινοπωρινό δέντρο χωρίς φύλλα και το κολλάει σε μεγάλο χαρτί του μέτρου. Μοιράζει φύλλα στα παιδιά τα οποία κόβουν το περίγραμμα τους και έπειτα γράφουν όπως μπορούν ή με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού τις προσδοκίες τους για τη χρονιά αυτή στο σχολείο. Τι περιμένουν από το σχολείο τους και τι θέλουν περισσότερο να κάνουν αυτή τη χρονιά;
Τα φύλλα τα κολλάμε στο δέντρο μας και στολίζουμε τη τάξη μας.Στο τέλος της χρονιάς εμφανίζουμε το φθινοπωρινό μας δέντρο και βλέπουμε ποιες ήταν οι προσδοκίες μας, ποιες έγιναν πραγματικότητα και ποιες όχι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου