Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Παιχνιδάκια στη πισίνα και στη θάλασσα!!!

Μικροί κολυμβητές έτοιμη για δράση!!





Νεροσπαζοκεφαλιές
Τα παιδιά σπρώχνουν με το κεφάλι τους μία μικρή μπάλα και διανύουν μία μικρή απόσταση κολυμπώντας. 

Μείνε ακίνητος
Τα παιδιά παραμένουν ανάσκελα για όσο πιο πολύ μπορούν.Κερδίζει όποιος αντέξει περισσότερο.

Οι Ψαράδες
Παίρνουμε δύο φουσκωτές βάρκες του εμπορίου και απόχες ψαρέματος. Φτιάχνουμε ψαράκια από φελιζόλ και τα σκορπίζουμε στη θάλασσα ή στη πισίνα. Το κάθε ψαράκι μπορεί να αναγράφει συγκεκριμένους πόντους. Τα παιδιά αν είναι περισσότερα από 4 μπορούν να χωριστούν σε ομάδες. Η κάθε ομάδα με την έναρξη του παιχνιδιού μπαίνει στις βάρκες, κάνει "κουπί" και προσπαθεί να πιάσει με την απόχη όσα περισσότερα ψάρια μπορεί. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς.

Για λίγο μεγαλύτερα παιδιά

Οι Αχινοί
Κατασκευάζουμε από φελιζόλ και ξύλινα μολύβια σχεδίου, αχινούς. Τους διασκορπίζουμε σε δύο διαδρομές της πισίνας. Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και φορούν μαγιό και σωσίβιο jacket. Με την έναρξη του παιχνιδιού, οι πρώτοι παίκτες μπαίνουν στις διαδρομές τους και προσπαθούν να φτάσουν κολυμπώντας στο τέρμα,χωρίς να αγγίξουν κάποιον αχινό. Αν ακουμπήσουν έναν αχινό πηγαίνουν στην αφετηρία. Κερδίζει η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στο τέρμα.

Ναυμαχίες
Παίρνουμε 2 πλαστικές βάρκες και πολλές πλαστικές μπάλες. Κάθε φορά συμμετέχουν 4 παίκτες, 2 για τη κάθε ομάδα. Ο ένας παίκτης ανεβαίνει στη βάρκα, ενώ ο άλλος βρίσκεται έξω από το νερό και στοιχίζει τις μπάλες του. Με την έναρξη του παιχνιδιού, οι "βαρκάρηδες" ξεκινούν να κάνουν κουπί, ενώ οι άλλοι παίκτες που βρίσκονται έξω από τη πισίνα, πετούν στον "βαρκάρη" της αντίπαλης ομάδας μία μία τις μπάλες, προσπαθώντας να τον καθυστερήσουν. Κερδίζει η ομάδα της οποίας ο βαρκάρης θα φτάσει πρώτος στο τέρμα χωρίς να έχει πέσει από τη βάρκα του.


Τα παιχνίδια είναι ιδέες από το βιβλίο:Ομαδικά παιδικά παιχνίδια, της Ζωή Σκαλίδη-Φωτεινή Τσάμπρα, Εκδόσεις Διάπλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου